Membezakan Setiap Kedudukan Poker Hands

Tangan poker terdiri daripada 5 kad permainan. Setiap tangan poker jatuh ke dalam satu daripada banyak kategori, termasuk siram, lurus atau dua pasangan. Pemain yang tangannya berada dalam kategori teratas memenangi permainan.

Mari belajar setiap Kedudukan Tangan Poker Tradisional dari tertinggi hingga terendah.

Straight Flush – Ini adalah jenis tangan poker tertinggi jika tiada kad liar. Straight Flush ialah kad dengan warna, bentuk atau sut yang sama dalam urutan. Diapit oleh dua flushes lurus, yang mempunyai kad teratas yang lebih baik adalah yang tertinggi. Jenis siram lurus yang paling hebat, A-K-Q-J-10 sut dikenali sebagai Siram Diraja MEGA888.

Four of a Kind – Empat kad dengan jenis yang sama (seperti Queen of diamond, Queen of spade, Queen of hearts & Queen of clover). Kad kelima juga dikenal pasti sebagai penyepak, boleh menjadi mana-mana kad lain. Jika dua atau lebih pemain mempunyai empat jenis kad mereka dengan pangkat yang sama, pangkat penyepak akan menjadi titik penentuan. Four of a kind juga terkenal dengan bidang iklan.

Full House – Full House terdiri daripada 3 jenis dan sepasang kad. Lebih tinggi kad 3 jenis, lebih baik ia. Full House juga dikenali sebagai bot.

Flush – Flush terdiri daripada 5 kad dengan sut yang sama. Apabila menilai daripada dua flushes, anda perlu menyemak kad yang mempunyai yang paling tinggi. Jika semua lima kad adalah satu dan sama, flushes adalah setara.

Lurus – Kad lurus terdiri daripada sut yang pelbagai mengikut susunan. Apabila menilai dua urutan, kad dengan bahagian atas yang lebih tinggi memenangi permainan. Lurus terendah ialah 5-4-3-2-A yang juga dikenal pasti sebagai roda.

Three of a kind – 3 of a kind yang lebih tinggi memenangi permainan ini. Jika dua pemain mempunyai 3 jenis yang serupa, maka 2 kad unik digunakan untuk mewajarkan kemenangan. 3 daripada sejenis juga dikenali sebagai perjalanan. Jika anda mempunyai duo poket di Texas Hold’ em, dan anda mempunyai perjalanan, ini dikenali sebagai satu set.

Dua Pasangan – Kad dengan pasangan teratas yang lebih tinggi memenangi permainan. Jika pasangan tertinggi adalah setara, maka pasangan rendah digunakan untuk mewajarkan kemenangan. Jika kedua-duanya juga sama, maka kad yang tidak sepadan akan memutuskan seri.

Pair – Kad dengan pasangan teratas menang. Jika pasangan adalah sama, maka kad tidak sepadan digunakan untuk mewajarkan kemenangan, pada mulanya dengan menilai kad tidak sepadan tertinggi, kemudian kad tidak sepadan ke-2 teratas, dan terakhir kad tidak sepadan terendah.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *